Pridať recept

Kulajda

ingrediencie

400 g
zemiaky
1,3 litre
voda
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1 hrsť
sušené huby
1,3 dl
kyslá smotana
1 PL
hladká múka
4 ks
vajce
podľa chuti
ocot
podľa chuti
nasekaný kôpor

postup

1.
Očistené a umyté zemiaky pokrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu, vopred namočené huby a uvaríme do mäkka. Polievku zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou a dobre povaríme.
 
2.
Nakoniec do polievky postupne rozbijeme vajcia, pričom dávame pozor, aby sa čo najmenej roztiekli, podľa chuti ešte dosolíme, trocha okyslíme octom a chvíľu povaríme. Hotovú polievku ochutíme posekaným kôprom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať