Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baklažán plnený mäsom

ingrediencie

2 ks
baklažán
250 g
bravčové mäso mleté
4 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
1 konzerva
paradajkový pretlak
ks
nastrúhaný tvrdý syr
ks
vegeta
ks
olej

postup

1.

Baklažány prekrojíme a vydlabeme dužinu, ktorú nakrájame na kúsky. Mäso opražíme na panvici, pridáme soľ, korenie, vegetu, prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú na drobno a necháme dusiť. 

2.

Keď je mäsko udusené pridáme paradajkový pretlak a dužinu z baklažánov a ešte chvíľu podusíme všetko spolu. 

3.

Touto zmesou naplníme osolené baklažány a prikryté zapekáme v trúbe asi 45 minút. Potom baklažány odkryjeme, posypeme syrom a pečieme ešte chvíľu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Gunterko
27.12.2018 15:50 | |
+0 -0
Vegetu prosím nieee. Ináč dobrý recept.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.