Pridať recept

Peciválky

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
35 g
práškový cukor
50 g
tuk
1 ks
vaječný žĺtok
15 g
droždie
trochu
soľ
1,2 dl
mlieko
trochu
citrónová kôra
trochu
vanilka
podľa chuti
mak
trochu
tuk na vymastenie
trochu
práškový cukor

postup

1.
Z droždia, trochy mlieka, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Potom k nemu pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme vláčne mäkké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
 
2.
Z vykysnutého cesta poodkrajujeme kúsky, každý kúsok roztlačíme prstami, naplníme makom, uzavrieme a vložíme do dobre vymasteného pekáča. Buchty kladieme tesne vedľa seba a dôkladne ich pomastíme, aby sa po upečení dobre oddeľovali od seba.
3.
Keď je pekáč plný, buchty pomastíme aj na povrchu, necháme ešte chvíľu kysnúť a potom ich upečieme v horúcej rúre do červena. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Toto je dôvod, prečo sú buchty od babičky vždy také krásne nadýchané a tak chutné! Do cesta pridajte túto
Buchty krásne nadýchané a mäkké ako vatička? Do cesta pridajte túto surovinu a urobte najlepšie buchty na svete, každý ju má doma!
Krásne nadýchané, vláčne a hodí sa na prípravu akýchkoľvek kysnutých koláčov, recept ukladajte.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...
Pečené buchty
Tradičné pečené buchty 3x inak
Tri rôzne cesty a cestá k dokonalému výsledku.
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.