Pridať recept

Pečený moriak

ingrediencie

3000 g
moriak
750 g
jedlé gaštany
podľa chuti
mäsový vývar
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
materiná dúška
trochu
muškátový oriešok
trochu
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
maslo

postup

1.
Tuk a pečeň z moriaka jemne posekáme. Gaštany z jednej strany nakrojíme, uvaríme vo vode a ošúpeme. Potom ich vložíme do vývaru z mäsa a uvaríme do mäkka.
 
2.
Mäkké gaštany pretrieme cez sito, premiešame s posekaným tukom a pečeňou z moriaka, pridáme podľa chuti mleté čierne korenie, soľ, materinu dúšku, muškátový oriešok, posekanú zelenú petržlenovú vňať a rozriedime vývarom z gaštanov.
3.
Touto plnkou naplníme očisteného a osoleného moriaka, zašijeme ho, dáme na pekáč s maslom a upečieme do mäkka za častého polievania vypečenou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať