Pridať recept

Kysnuté lievance s marmeládou a tvarohovou penou

Kysnuté lievance s marmeládou a tvarohovou penou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

Lievance

300 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
100 g
hrubá múka
15 g
droždie
30 g
kryštálový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
1/2 liter
mlieko
150 g
malinová alebo jahodová marmeláda

Tvarohová pena

1 ks
vanilkový cukor
250 g
mäkký tvaroh
100 g
kryštálový cukor
2 dl
smotana

postup

1.

Múky zmiešame. 

 
2.

Pridáme k ním droždie, cukor, žĺtky a prilejeme vlažné mlieko.

3.

Vymiešame cesto a necháme ho 30 minút kysnúť.

4.

Z vykysnutého cesta pečieme lievance.

5.

Pripravíme penu - tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a poriadne vyšľaháme.

6.

Na hotové lievance natrieme tvarohovú penu a marmeládu. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.