Cestoviny so smotanovou omáčkou
3
porcie
12
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hydinová šunka
1
strúčik
cesnaku
1
konzerva
hrach malá
1
téglik
smotana na varenie
1
ks
syrokrém
podľa chuti
olej, soľ, čierne mleté korenie
1
balíček
cestoviny špirály
postup
Výborné cestoviny, na obed aj večeru. Výborné sú teplé, ale aj studené.
1.
Šunku kúpime v celku, nakrájame ju na kocôčky. Na oleji speníme pretlačený cesnak, opražíme šunku, pridáme hrach z konzervy, zalejeme smotanou na varenie, korenie a soľ, necháme prejsť varom. Môžeme pridať aj syrokrém, nemusí byť. So soľou opatrne.
2.
V hrnci uvaríme cestoviny, podľa návodu. Po uvarení cestoviny zlejeme.
3.
Omáčku servírujeme na cestoviny, alebo ju zmiešame hneď pred servírovaním. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.