Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska polievka

10
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hovädzie na guláš
2 ks
morčacie krídelka
3 ks
mrkvy
2 ks
petržlenu
podľa chuti
pór
2 ks
jarná cibuľka
vetvičiek
nasekaná petržlenová vňať
200 g
cestovinové mušličky

postup

Ide o jednu z najobľúbenejších polievok Slovákov. Základ tvorí mäsový vývar, zelenina a cestovina. Urobte si túto skvelú polievku podomácky, nie zo sáčku.
1.
Do 3 litrov vody dáme hovädzie mäso a necháme variť. Po hodine a pol varenia pridáme morčacie krídelka a varíme, kým nie je mäso mäkké. Zeleninu nakrájame na drobné kocky a pridáme do polievky.
2.
Jarnú cibuľku však do vývaru nedávame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pred koncom pridáme petržlenovú vňať.
3.
V druhom hrnci uvaríme písmenka alebo mušličky. Keď je vývar hotový, môžeme ho nechať vychladiť a zmiešať s hotovými cestovinami alebo cestoviny pridávať rovno do tanierov. Keď je polievka na tanieri, na vrch sa pridá nakrajaná jarná cibuľka a môžeme jesť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...