Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska polievka

10
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hovädzie na guláš
2 ks
morčacie krídelka
3 ks
mrkvy
2 ks
petržlenu
podľa chuti
pór
2 ks
jarná cibuľka
vetvičiek
nasekaná petržlenová vňať
200 g
cestovinové mušličky

postup

Ide o jednu z najobľúbenejších polievok Slovákov. Základ tvorí mäsový vývar, zelenina a cestovina. Urobte si túto skvelú polievku podomácky, nie zo sáčku.
1.
Do 3 litrov vody dáme hovädzie mäso a necháme variť. Po hodine a pol varenia pridáme morčacie krídelka a varíme, kým nie je mäso mäkké. Zeleninu nakrájame na drobné kocky a pridáme do polievky.
2.
Jarnú cibuľku však do vývaru nedávame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pred koncom pridáme petržlenovú vňať.
3.
V druhom hrnci uvaríme písmenka alebo mušličky. Keď je vývar hotový, môžeme ho nechať vychladiť a zmiešať s hotovými cestovinami alebo cestoviny pridávať rovno do tanierov. Keď je polievka na tanieri, na vrch sa pridá nakrajaná jarná cibuľka a môžeme jesť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.