Vanilkové rožky
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
125
g
práškový cukor
1
KL
mletá vanilka
375
g
múka
trochu
soľ
200
g
mleté mandle
podľa chuti
vanilkový cukor
postup
1.
Do vymiešaného masla pridáme po lyžiciach cukor a vymiešame.
2.
Potom pridáme potlčenú vanilku, po troche múku, soľ, zomleté mandle a všetko spolu dobre vypracujeme.
3.
Cesto sformujeme do tvaru bochníka, zabalíme do alobalu a dáme do chladu na 1 h.
4.
Potom z neho urobíme valček, pokrájame ho na malé kúsky a z každého kúska sformujeme malý rožtek.
5.
Plech vystelieme alobalom, trocha ho potrieme olejom, poukladáme naň pripravené rožky a upečieme vo vyhriatej rúre do ružova.
6.
Ešte teplé obalíme vanilkovým cukrom. Konce rožkov môžeme ponamáčať do roztopenej čokolády.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.