Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné smažienky

ingrediencie

200 g
hladká múka
50 g
maslo
4 ks
vaječný žĺtok
40 g
práškový cukor
1 PL
koňak
1 PL
citrónová kôra
podľa chuti
olej na vyprážanie
podľa chuti
ovocný džem
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do múky pridáme maslo, žĺtky, cukor, koňak, postrúhanú citrónovú kôru a rýchlo vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré necháme odpočívať v chlade 1 h.
2.
Potom ho vyvaľkáme natenko, kolieskom povykrajujeme rozličné tvary, vypražíme ich v rozohriatom oleji, vyberieme a necháme odkvapkať.
3.
Studené potrieme ovocným džemom alebo ešte teplé obalíme cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.