Pridať recept

Bryndzové halušky

ingrediencie

4 ks
zemiaky
1 ČL
soľ
300 g
polohrubá múka
250 g
bryndza
200 g
slanina

postup

Tradičné slovenské jedlo
1.
Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne a podľa toho aké zemiaky máme. Tie vodnatejšie vezmú viac múky. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha. Údenú slaninku nakrájame na slížiky a na miernom ohni pomaly pražíme. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
 
2.
Uvarené halušky scedíme a 3/4 z nich dáme do väčšej misy, kde ich zmiešame s bryndzou. Pozor, halušky scedíme nad hrncom a teda vodu z halušiek nevylievame. Tú neskôr použijeme na prípravu výdatnej polievky. Halušky môžeme zaliať trochou rozpusteného masla a dobre premiešame. Posypeme slaninkou.
3.
Zo zvyšnej 1/4 halušiek, ktorú sme si dali bokom a z vody, v ktorej sa halušky varili si pripravíme polievku. Recept na polievku z haluškovej vody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ZamecnikMatej
6.2.2016 10:58 | |
+64 -27
recept je fajne a slečna penelope nech menej lakuje nechty a viac varí. Dobrá rada do života :D
Ninka.22
7.5.2018 20:30 | |
+15 -8
Dobrý odfajč 😂😂😂😂
majjjka181
3.1.2016 15:20 | |
+25 -16
Halušky sa podarili som spokojna s receptom. Majka ZA
Anonymný nick
18.12.2015 13:06 | |
+25 -11
Halusky sa podarili presne tak ako na obrazku😊 dakujem pekne za recept a mimochodom takto ich aj moja svokra robi.
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.