Pridať recept

Polievka z haluškovej vody

ingrediencie

2 litre
voda, v ktorej sa varili halušky
2 hrste
halušky
1 ks
zeleninový bujón
1/2 ČL
mletá červená paprika
3 PL
ocot
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
slaniny a výpeku

postup

Veľmi jednoduchá polievka, ktorá je akýmsi vedľajším produktom pri príprave halušiek.
1.
Po scedení halušiek sme si vodu, v ktorej sa halušky varili, zachytili v hrnci. Hrniec dáme na sporák a pridáme červenú papriku, zeleninový bujón a čierne mleté korenie.
 
2.
Povaríme asi 5 minút, potom pridáme ocot a tiež samotné halušky. Ešte pár minút povaríme a odstavíme zo sporáka.
3.
Nakoniec pridáme trochu opraženej slaninky a trošku výpeku. Dobre premiešame a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.5.2015 09:59 | |
+27 -3
ešte je výborná aj cesnačka - pretlačenu hlávku cesnaku, soľ, mletú papriku a lyžicu masti zmiešame, zalejeme vodou, v ktorej sme varili halušky alebo inú cestovinu. Keď treba, tak dosolíme. Do taniera si dáme lyžicu - dve z uvarenej cestoviny a zalejeme polievkou. Dobrú chuť. :!
Beymonce
24.2.2015 11:18 | |
+28 -6
A skuste dat do tej polievky aj bryndzu a posypat ju udenym struhanym syrom !!!
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.