Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené zemiaky s cesnakovým dresingom

ingrediencie

1 kg
zemiaky
10
oravská slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
drvená rasca
ks
olej na vymastenie

dresing

200 g
kyslá smotana
1 ks
trojuholníkový syr
1 ks
syr v črievku
2 ks
cesnak
ks
soľ
ks
vegeta

postup

2.

Nakrájame ich približne na rovnaké kúsky a dáme na vymastený pekáč.

4.

Slaninku nakrájame na pásiky a posypeme ňou zemiaky. Dáme ich piecť približne na hodinu.

5.

Spravíme si dresing. Do misky si dáme kyslú smotanu, ktorú zmiešame so syrmi. Syry pridávame podľa chuti.

7.

Nakoniec pridáme prelisované cesnaky a poriadne premiešame. Necháme postáť, nech sa chute spoja, kým sa upečú zemiačky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.