Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové šúľance so strúhankou

ingrediencie

300 g
zemiaky
175 g
detská krupica
175 g
hrubá múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Na posyp

3 hrste
strúhanka
1 PL
maslo
podľa chuti
cukor práškový

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme ich a najemno postrúhame. Pridáme múku, krupicu, štipku soli a vajce a spracujeme na cesto.
2.
Z hotového cesta ušúľame väčšie šúľky a nožom z nich odkrajujeme asi 4cm kúsky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a pripravené šúľance hádžeme do vriacej vody.
3.
Po vyplávaní na povrch ich ešte asi 3 minútky necháme variť.
4.
Strúhanku opražíme na troche masla do zlatohneda. Posypeme ňou hotové šúľance, práškovým cukrom pocukríme a rozpusteným maslom pokvapkáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Hello182
4.9.2018 17:16 | |
+1 -0
To cesto je neskutočne tvrdé až nechutné neodporúčam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...