Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové šúľance so strúhankou

ingrediencie

300 g
zemiaky
175 g
detská krupica
175 g
hrubá múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Na posyp

3 hrste
strúhanka
1 PL
maslo
podľa chuti
cukor práškový

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme ich a najemno postrúhame. Pridáme múku, krupicu, štipku soli a vajce a spracujeme na cesto.
2.
Z hotového cesta ušúľame väčšie šúľky a nožom z nich odkrajujeme asi 4cm kúsky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a pripravené šúľance hádžeme do vriacej vody.
3.
Po vyplávaní na povrch ich ešte asi 3 minútky necháme variť.
4.
Strúhanku opražíme na troche masla do zlatohneda. Posypeme ňou hotové šúľance, práškovým cukrom pocukríme a rozpusteným maslom pokvapkáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Hello182
4.9.2018 17:16 | |
+2 -0
To cesto je neskutočne tvrdé až nechutné neodporúčam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...