Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové šúľance so strúhankou

ingrediencie

300 g
zemiaky
175 g
detská krupica
175 g
hrubá múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Na posyp

3 hrste
strúhanka
1 PL
maslo
podľa chuti
cukor práškový

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme ich a najemno postrúhame. Pridáme múku, krupicu, štipku soli a vajce a spracujeme na cesto.
2.
Z hotového cesta ušúľame väčšie šúľky a nožom z nich odkrajujeme asi 4cm kúsky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a pripravené šúľance hádžeme do vriacej vody.
3.
Po vyplávaní na povrch ich ešte asi 3 minútky necháme variť.
4.
Strúhanku opražíme na troche masla do zlatohneda. Posypeme ňou hotové šúľance, práškovým cukrom pocukríme a rozpusteným maslom pokvapkáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.