Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechový chlieb

ingrediencie

300 g
hladká pšeničná chlebová múka
100 g
ražná chlebová múka
100 g
celozrnná múka
360 ml
voda
1 ČL
kryštálový cukor
20 g
droždie
1 ČL
soľ
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.

90 ml vlažnej vody rozmiešame s cukrom a rozmrveným droždím. Keď je droždie rozpustené, nasypeme k nemu múku, soľ, prilejeme zvyšnú vodu a rozmixujeme. Keď je cesto dobre vymiesené, prisypeme nahrubo nasekané orechy a spolu zapracujeme. Cesto by sa malo odlepovať od stien misky, v ktorej sme ho miesili.

2.

Vymiesené cesto dáme na múkou poprášenú dosku a vytvarujeme z neho guľu. Odložíme ho na teplé miesto a necháme kysnúť cca 45 minút.

3.

Potom cesto vyberieme znova na kuchynskú dosku, hornou stranou ho otočíme nadol a vonkajšie okraje preložíme niekoľkokrát do stredu. Z cesta znova vypracujeme guľu a odložíme do ošatky a znova ho necháme kysnúť, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.

4.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Chlieb pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie alebo v chlebovej forme. Povrch chleba narežeme, aby nepopraskal. Doba pečenia je asi 45 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...