Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechový chlieb

ingrediencie

300 g
hladká pšeničná chlebová múka
100 g
ražná chlebová múka
100 g
celozrnná múka
360 ml
voda
1 ČL
kryštálový cukor
20 g
droždie
1 ČL
soľ
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.

90 ml vlažnej vody rozmiešame s cukrom a rozmrveným droždím. Keď je droždie rozpustené, nasypeme k nemu múku, soľ, prilejeme zvyšnú vodu a rozmixujeme. Keď je cesto dobre vymiesené, prisypeme nahrubo nasekané orechy a spolu zapracujeme. Cesto by sa malo odlepovať od stien misky, v ktorej sme ho miesili.

2.

Vymiesené cesto dáme na múkou poprášenú dosku a vytvarujeme z neho guľu. Odložíme ho na teplé miesto a necháme kysnúť cca 45 minút.

3.

Potom cesto vyberieme znova na kuchynskú dosku, hornou stranou ho otočíme nadol a vonkajšie okraje preložíme niekoľkokrát do stredu. Z cesta znova vypracujeme guľu a odložíme do ošatky a znova ho necháme kysnúť, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.

4.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Chlieb pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie alebo v chlebovej forme. Povrch chleba narežeme, aby nepopraskal. Doba pečenia je asi 45 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.