Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkovo-citrusové nepečené kocky

ingrediencie

150 g
pohánka
1 ks
pomaranč
1 ks
citrón
2 PL
med
2 hrste
hrozienka
1 PL
kakao
1 PL
kokosový olej
2 PL
citrónová šťava
2 hrste
slnečnicové semienko
5 PL
mleté ľanové semienko
1 KL
škorica

postup

1.
Pohánku uvaríme podľa návodu domäkka. Po uvarení ju necháme vychladiť. Potom k nej pridáme med, hrozienka vopred namočené vo vode, semienka, škoricu, kakao, na kocky nakrájaný pomaranč, citrón a šťavu z druhého citróna.
2.
Nakoniec primiešame kokosový olej. Všetko spolu premiešame. Ak sa nám zdá konzistencia riedka, pridáme viac mletého ľanového semienka alebo kakao.
3.
Malý plech vystelieme fóliou a cesto do neho natlačíme. Hmotu necháme do druhého dňa zatuhnúť v chladničke. Potom ju nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...