Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkovo-citrusové nepečené kocky

ingrediencie

150 g
pohánka
1 ks
pomaranč
1 ks
citrón
2 PL
med
2 hrste
hrozienka
1 PL
kakao
1 PL
kokosový olej
2 PL
citrónová šťava
2 hrste
slnečnicové semienko
5 PL
mleté ľanové semienko
1 KL
škorica

postup

1.
Pohánku uvaríme podľa návodu domäkka. Po uvarení ju necháme vychladiť. Potom k nej pridáme med, hrozienka vopred namočené vo vode, semienka, škoricu, kakao, na kocky nakrájaný pomaranč, citrón a šťavu z druhého citróna.
2.
Nakoniec primiešame kokosový olej. Všetko spolu premiešame. Ak sa nám zdá konzistencia riedka, pridáme viac mletého ľanového semienka alebo kakao.
3.
Malý plech vystelieme fóliou a cesto do neho natlačíme. Hmotu necháme do druhého dňa zatuhnúť v chladničke. Potom ju nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...