Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Datľovo-mandľový koláč s čokoládou

ingrediencie

2 hrnčeky
špaldová hladká múka
1/2 hrnček
datle
1/3 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
lúpané mandle
2 PL
med
1/4 hrnček
maslo
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
škorica
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
100 g
horká čokoláda

postup

2KL kypriaci prášok 1 KL škorica 2 ks vajce 1 štipka soľ 100g horká čokoláda
1.
Múku s kypriacim práškom štipkou soli a škoricou premiešame.
2.
V druhej mise vymiešame vajcia s medom a pridáme mlieko.
3.
Medzitým si roztopíme maslo a vylejeme do misy s múkou a rukami spracujeme na mrveničku.
4.
Potom k mrveničke pridáme vajcia s mliekom a premiešame.
5.
Na záver pridáme čokoládu, datle a orechy, poriadne premiešame a vylejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...
Grilovaný hermelín
Syry, ktoré milujú gril
Syry, ktoré milujú gril
5 receptov na takmer okamžitý kulinársky pôžitok v podobe horúcich syrov priamo z grilu.
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.