Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Datľovo-mandľový koláč s čokoládou

ingrediencie

2 hrnčeky
špaldová hladká múka
1/2 hrnček
datle
1/3 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
lúpané mandle
2 PL
med
1/4 hrnček
maslo
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
škorica
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
100 g
horká čokoláda

postup

2KL kypriaci prášok 1 KL škorica 2 ks vajce 1 štipka soľ 100g horká čokoláda
1.
Múku s kypriacim práškom štipkou soli a škoricou premiešame.
2.
V druhej mise vymiešame vajcia s medom a pridáme mlieko.
3.
Medzitým si roztopíme maslo a vylejeme do misy s múkou a rukami spracujeme na mrveničku.
4.
Potom k mrveničke pridáme vajcia s mliekom a premiešame.
5.
Na záver pridáme čokoládu, datle a orechy, poriadne premiešame a vylejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.