Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňový špaldový koláč s mrveničkou

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
1 KL
soľ
120 g
Hera
2 PL
studená voda

Plnka

1 kg
broskyne
150 ml
smotana na šľahanie
3 ks
zltky
200 g
med
30 g
špaldová hladká múka

Posýpka

30 g
Hera
40 g
špaldová hladká múka
30 g
med
1/2 KL
mletá škorica

postup

Cesto: 200g špaldová hladká múka 1Kl soľ 120g Hera 2-3 PL studená voda
1.
Z múky, Hery, soli a vody spracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na 60 min do chladničky.
2.
Potom ho rozvaľkáme a prenesieme do formy, ktorú sme si vopred vymastili maslom a vysypali múkou. Popicháme celé cesto vydličkou a dáme opäť do chladničky, tentokrát na 30min. Potom dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov, na 15 minút.
3.
Na predpečené cesto poukladáme broskyne (ak máme menej sladké, môžeme posypať cukrom).
4.
Potom si v mise zmiešame žĺtky, smotanu, múku a med a vylejeme na broskyne.
5.
Teplotu rúry znížime na 140 stupňov a pečieme 30 minút.
6.
Medzitým si z medu, múky, masla a škorice spracujeme mrveničku a po vytiahnutí z rúry vysypeme na vrch koláča. Pečieme posledných 10-15 minút.
7.
Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...