Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňový špaldový koláč s mrveničkou

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
1 KL
soľ
120 g
Hera
2 PL
studená voda

Plnka

1 kg
broskyne
150 ml
smotana na šľahanie
3 ks
zltky
200 g
med
30 g
špaldová hladká múka

Posýpka

30 g
Hera
40 g
špaldová hladká múka
30 g
med
1/2 KL
mletá škorica

postup

Cesto: 200g špaldová hladká múka 1Kl soľ 120g Hera 2-3 PL studená voda
1.
Z múky, Hery, soli a vody spracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na 60 min do chladničky.
2.
Potom ho rozvaľkáme a prenesieme do formy, ktorú sme si vopred vymastili maslom a vysypali múkou. Popicháme celé cesto vydličkou a dáme opäť do chladničky, tentokrát na 30min. Potom dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov, na 15 minút.
3.
Na predpečené cesto poukladáme broskyne (ak máme menej sladké, môžeme posypať cukrom).
4.
Potom si v mise zmiešame žĺtky, smotanu, múku a med a vylejeme na broskyne.
5.
Teplotu rúry znížime na 140 stupňov a pečieme 30 minút.
6.
Medzitým si z medu, múky, masla a škorice spracujeme mrveničku a po vytiahnutí z rúry vysypeme na vrch koláča. Pečieme posledných 10-15 minút.
7.
Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...