Pridať recept

FOTORECEPT: Mangalica ako divina

4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
pliecko z mangalice
2 ks
cibuľa
údená slanina
1 ČL
mletá červená paprika
1 PL
hladká múka
200 ml
červené víno
200 ml
voda
soľ
mleté čierne korenie
mleté nové korenie
1 ks
bobkový list
1 štipka
tymian
1 ks
klinček
8 ks
borievky
250 g
čerstvé alebo sušené huby

postup

Mäso z mangalice dostať kúpiť bežne v obchodných reťazcoch a môžeme si ho pripraviť porovnateľne s divinou. Nedeľný obed ako lusk.
1.
Kúpené mäso.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
 
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
2.
Mäso nakrájame na väčšie kocky.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
3.
Cibuľu nakrájame na jemno a usmažíme na masti z mangalice, pridáme pár kúskov slaniny a krátko posmažíme.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
4.
Pridáme mäso a za stáleho premiešavania osmažíme.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
5.
Pridáme papriku, múku premiešame, prilejeme víno a vodu.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
6.
Osolíme, okoreníme, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, borievky a klinček.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
7.
Dusíme prikryté.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
8.
Pridáme huby a dusíme ďalej, kým všetko nie je mäkké.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
9.
Podávame so žemľovým knedlíkom a brusnicami. Keďže som nemala brusnice, čo je škoda, dala som zopár ríbezlí.
Fotorecept: Mangalica ako divina
Fotorecept: Mangalica ako divina
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...