Pridať recept

Zaprávaná suchá fazuľa

ingrediencie

podľa chuti
suchá fazuľa
podľa chuti
voda
trochu
soľ
1 ks
bobkový list
trochu
zápražka
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mlieko

postup

1.

Fazuľu pred varením očistíme od nečistôt a namočíme ju do vlažnej vody na niekoľko hodín. Po namočení fazuľu postavíme variť do osolenej vody, pridáme bobkový list a varíme ju do zmäknutia.

 
2.

Pripravíme si cibuľovú zápražku, ktorou na mäkko uvarenú fazuľu zahusťujeme za stáleho miešania. Na zjemnenie môžeme pridať do fazule mlieko alebo kyslú smotanu.

3.

Takto pripravenú fazuľu podávame ako prívarok k hovädziemu mäsu, k pečenému bravčovému a údenému mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať