Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečené palacinky s tvarohom

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

500 ml
mlieko
2 ks
vajce
240 g
polohrubá múka
1 PL
kryštálový cukor
trochu
olej
1 štipka
soľ
trochu
maslo

Plnka:

250 g
jemný tvaroh
1 ks
vajce
2 PL
práškový cukor
2 PL
hrozienka
1 KL
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor

Omáčka:

250 ml
kyslá smotana
100 ml
mlieko
2 ks
vajce

postup

1.
V miske zmiešame mlieko, vajíčka, múku, cukor a štipku soli. Vymiešame hladké cesto bez hrudiek, necháme ho 20 minút odstáť a postupne z neho upečieme na horúcej vymastenej panvici palacinky.
2.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. V miske zmiešame jemný tvaroh, vajíčka, kryštálový a vanilkový cukor a citrónovú kôru. Palacinky naplníme tvarohovou plnkou a uložíme vedľa seba do vymastenej zapekacej misy.
3.
Vajíčka rozšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou a mliekom. Touto omáčkou prelejeme palacinky, vložíme ich do rúry a zapekáme približne 15 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...