Kávový koláč s kúskami čokolády a kávovým sirupom
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1
PL
silná čierna káva
200
g
horká čokoláda
120
g
maslo
4
ks
vajce
2
ks
žĺtok
120
g
hnedý cukor
50
g
polohrubá múka
50
g
mleté orechy
2
KL
mletá škorica
Kávový sirup:
280
ml
silná čierna káva
120
g
hnedý cukor
1/4
ks
celá škorica
Ostatné:
1
hrsť
čokoládové hobliny
postup
1.
V miske zmiešame kávu, maslo, rozlámanú čokoládu a zmes roztopíme vo vodnom kúpeli. Poriadne ju premiešame a necháme vychladnúť.
2.
Vajíčka a žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Múku zmiešame so škoricou, orieškami a pridáme k rozšľahaným vajíčkam. Opatrne prilejeme roztopenú čokoládovú zmes. Cesto premiešame a vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190°C približne 30 minút.
3.
Medzitým si pripravíme kávový sirup. V hrnci zohrejeme kávu, hnedý cukor a kúsok škorice. Pomaly za stáleho miešania sirup privedieme k varu a necháme ho variť, približne 10 minút, kým nebude mať hustejšiu konzistenciu.
4.
Upečený koláč poprepichujeme vidličkou a ešte horúci ho polejeme kávovým sirupom. Chvíľu počkáme a na vrch rozložíme hoblinky čokolády, ktoré sa trochu rozpustia.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.