Pridať recept

Hovädzia roštenka s kávou

5
porcií
165
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzia roštenka
150 g
hladká múka
3 ks
cibuľa
4 ks
bobkový list
1 ČL
sušený tymián
150 ml
voda
300 ml
silná čierna káva
40 g
maslo
50 ml
whiskey
1 PL
kávové zrná
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou. V tanieri zmiešame múku, soľ, korenie a v tejto ochutenej múke obalíme mäso z oboch strán.
 
2.
V hrnci rozpálime olej, mäso na ňom z oboch strán opečieme a odložíme ho nabok. Pridáme na hrubšie kolieska nakrájanú cibuľu a opekáme ju, dokým nie je mäkká. Potom mäso do hrnca vrátime naspäť, pridáme bobkový list, tymián, vodu, kávu a zrná. Zmes privedieme do varu, premiešame a krátko povaríme.
3.
Rúru vyhrejeme na 190°C a mäso preložíme spolu s omáčkou do pekáča. Prikryjeme ho alobalom, vložíme do rúry a pečieme približne hodinu a pol. Po upečení ho vyberieme a výpek zlejeme do menšieho hrnca. Pridáme k nemu múku a za stáleho miešania omáčku varíme. Potom pridáme maslo, whiskey, dochutíme ju soľou, korením a prelejeme ňou hotové mäso.
4.
Roštenku podávame napríklad s hrubými rezancami (tagliatelle).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať