Pridať recept

Gnocchi so špenátom a slaninkou

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Gnocchi:

4 ks
zemiaky uvarené v šupke
1 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
150 g
hladká múka
1/2 PL
olivový olej

Omáčka:

200 g
slanina
4 strúčiky
cesnaku
100 g
čerstvý špenát
2 PL
kyslá smotana
30 g
cammembert
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
strúhaný parmezán

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a rozpučíme. Pridáme žĺtok, olej a vymiešame ako keby zemiakovú kašu. Múku zmiešame so soľou a primiešame do zemiakovej kaše. Pracovito miešame, dokým nevznikne nelepivé zemiakové cesto.
 
2.
Cesto rozdelíme na viac častí, urobíme z neho valčeky, nakrájame ich na malé kúsky, z ktorých robíme guľky. Tie na povrchu pritlačíme vidličkou, aby sme získali na povrchu zárezy. Gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode a varíme dovtedy, kým nevyplávajú na povrch.
3.
Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a prelisovaný cesnak. Potom pridáme špenát, prilejeme smotanu, a cammembert. Všetko premiešame a hotovú omáčku navrstvíme na pripravené gnocchi. Vrch posypeme parmezánom a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať