Pridať recept

Zajac nadivoko v tlakovom hrnci

ingrediencie

1 ks
zajac
50 g
slanina
40 g
masť
50 g
cibuľa
1 ks
bobkový list
150 g
koreňová zelenina
6 dl
voda
30 g
hladká múka
1 PL
brusnice alebo ríbezle zavárané
podľa chuti
soľ, horčica, korenie

postup

1.
Zajaca rozoberieme, popreťahujeme slaninou. V hrnci na masti zapeníme cibuľu, pridáme mäso, pokrájanú zeleninu, bobkový list, korenie, soľ a 5 dl vody. Hrniec uzavrieme a dusíme 20 minút.
 
2.
Po vychladnutí hrniec otvoríme, mäso vyberieme. Do 1 dl vody rozmiešame múku, prilejeme a povaríme. Nakoniec zamiešame horčicu a zaváraninu. Všetko premiešame. Omáčku podávame so zajacom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať