Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pórová polievka so syrom a krutónmi

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
cibuľa
500 g
pór
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1 liter
vývar
300 g
tavený syr
štipiek
biele korenie
štipiek
muškátový orech
1 zväzok
petržlenová vňať
4 ks
toastový chlieb
1 PL
rastlinný tuk

postup

Cibuľu a pór olúpeme, nadrobno nakrájame. Maslo rozpustíme, pridáme zeleninu a počkáme kým zosklovatie. Potom ju zapražíme múkou, po chvíľke všetko zalejeme vývarom z mäsa a privedieme k varu. Asi 10 minút varíme na miernom ohni. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Po malých kúskoch pridávame do polievky tavený syr. Stále miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme korením a muškátovým orieškom, nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Toastový chlieb nakrájame na kocky a upečieme na tuku dozlatova. Polievku rozdelíme na taniere a do každého vložíme upečené krutóny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.