Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mazanec na Veľkú noc

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 balíček
sušené droždie
1 štipka
soľ
250 ml
mlieko
110 g
práškový cukor
110 g
maslo
3 ks
žĺtok
2 KL
citrónová kôra
1 hrnček
hrozienka
1 hrnček
nasekané mandle
1 ks
žĺtok na potretie
trochu
mandľové lupienky

postup

1.
V polovici múky rozmiešame droždie a soľ. Mlieko si trochu ohrejeme, rozmiešame v ňom cukor a na kocky nakrájané maslo. Keď sa maslo začne topiť, primiešame zmes do múky a premiešame ju vareškou. Pridáme žĺtky, citrónovú kôru, nasekané mandle a hrozienka.
2.
Nakoniec prisypeme zvyšnú múku a rukami vymiesime nelepivé cesto. Poprášime ho múkou, vložíme do misy, prikryjeme utierkou a necháme približne hodinu a pol nakysnúť. Keď je cesto dvojnásobné, opäť ho vymiesime, urobíme z neho bochníček a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Potrieme ho žĺtkom, posypeme mandľovými lupienkami a mazanec vložíme do rúry vyhriatej na 190°C. Pri tejto teplote mazanec pečieme približne 10 minút, potom teplotu znížime na 160°C a dopekáme ho cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.