Pridať recept

Red velvet cupcakes so syrovým krémom

12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

125 g
hladká múka
1 PL
kakao
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
57 g
zmäknuté maslo
150 g
krupicový cukor
1 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
120 ml
kyslé mlieko
2 kvapky
červené potravinárske farbivo
1 KL
ocot
1/2 KL
jedlá sóda

Syrový krém:

250 g
krémový syr Philadelhia alebo Mascarpone
1 KL
vanilkový extrakt
60 g
práškový cukor
160 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 175°C, rošt dáme do stredu a formu na mafiny vyložíme košíčkami. Ak takúto formu nemáme nevadí, spojíme aspoň dva košíky dohromady, aby boli pevnejšie a uložíme ich na plech.
 
2.
V mise zmiešame peosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ a kakao. V robote vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme cukor, po jednom vajíčka a vanilkový extrakt. Kyslé mlieko zmiešame s červeným farbivom.
3.
Do maslovej zmesi pridávame postupne polovicu múčnej zmesi, kyslé mlieko a zvyšnú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto a nakoniec spojíme ocot s jedlou sódou. Trošku to zasyčí, ale toho sa určite nebojte, túto zmes ihneď vmiešame do cesta.
4.
Hotovým cestom do 2/3 naplníme košíčky, vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. Upečené cupcakes necháme aspoň hodinu chladnúť.
5.
Medzitým si vyšľaháme krémový syr s vanilkovým extraktom a smotanou na šľahanie. Nakoniec do krému primiešame podľa chuti cukor, vložíme ho na chvíľu stuhnúť do chladničky a potom ním ozdobíme cupcakes pomocou cukrárskeho vrecka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať