Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nutelový kvet

ingrediencie

180 ml
vlažné mlieko
1 ks
vajce
50 g
rozpustené maslo
1/2 ks
čerstvé droždie
450 g
hladká múka špeciál
nutela
2 PL
kryštálový cukor
1 ČL
soľ

postup

Cesto jemné a veľmi chutnučky koláč.
1.
Do vlažného mlieka pridám cukor,rozmrvím droždie,pridám vajce a roztopené maslo a nechám droždie napučať.
2.
Po napučaní droždia pridám preosiatú múku a soľ a zamiesím cesto.
3.
Cesto si vyložím na jemne pomúčenú dosku a cesto prehnetiem na hladko.Malo by byť jemné vláčne.Cesto rozrežem na 4 častí,
6.
a každé rozvaľkám do kruhu.Kruh by mal byť v šírke plechu.
7.
Prvé,druhé a tretie cesto potriem mäkkou nutelou a ukladám na seba.
8.
Naplnené cesto je dobré preložiť na pomastený plech,do stredu položiť pohár a rozkrojiť na 16 častí.
10.
Koláč potrieť maslom,alebo žltkom a nechať podkysnúť,kým sa rúra nahreje.
12.
po upečení je dobré potrieť ho roztopeným maslom,alebo olejom a nechať vychladnuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ajuska.b
8.11.2015 17:25 | |
+5 -0
(y) Práve dopečená už po xy-krát,super receptík :O
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...