Pridať recept

Kuriatko na paprike

6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
kurací vývar
3 ks
šalotka
1 ks
celé kura
1 ks
smotana na šľahanie
3 PL
maslo
2 PL
hladká múka
5 ks
celé korenie
5 ks
celé nové korenie
1 KL
sladká paprika
korenie
soľ

postup

1.
Ošúpeme šalotku, nakrájame ju nadrobno a osmažíme ju na masle. Kura naporcujeme, jednotlivé porcie osolíme, okoreníme a opečieme na cibuľkovom základe.
 
2.
Mäso preložíme do pekáča, jednotlivé porcie posypeme sladkou paprikou a všetko zalejeme kuracím vývarom, do ktorého pridáme nové korenie a celé korenie. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 1,5 hodiny. Počas pečenia kúsky kuraťa niekoľkokrát obratíme.
3.
Upečené mäso vyberieme z pekáča, vyberieme korenie a šťavu zahustíme hladkou múkou, ktorú dobre rozmiešame. Pridáme smotanu a omáčku necháme prejsť varom. Servírujeme s ryžou alebo knedlíkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať