Pridať recept

Domáce rezance zapekané

ingrediencie

400 g
krupicová múka
20 g
maslo
150 g
lekvár
150 g
orechy alebo mak
20 g
bravčová masť na vymastenie
20 g
maslo na pokvapkanie
40 g
cukor práškový
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, voda

postup

1.
Z múky, vajca a soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, nakrájame na rezance a uvaríme. Rezance pomastíme.
 
2.
Časť z ich dáme do vymastenej zapekacej misy, potrieme lekvárom, posypeme zomletými orechmi alebo makom, potom kladieme ďalšie vrstvy. Vrch tvoria rezance, ktoré pokvapkáme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Podávame posypené cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať