Pridať recept

Milkfejk - Mille Feuille

8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Krém:

500 ml
plnotučné mlieko
50 g
kukuričný škrob
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
4 ks
žĺtok
60 g
maslo
2 ks
vanilkový lusk

Lístkové cesto:

500 g
hladká múka
1 štipka
soľ
200 ml
voda
360 g
maslo

Ostatné:

trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Z mlieka odlejeme trochu do misky a rozmiešame v ňom škrob. Pridáme vajíčka a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom a dužinou z vanilkového lusku privedieme k varu. Potom z neho trošku odlejeme do vaječnej zmesi. Tú poriadne šľaháme, aby sa vajíčka nezrazili a vaječnú zmes vlejeme do mlieka. Necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme maslo, krém poriadne vymiešame a vložíme stuhnúť do chladničky.
 
2.
Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ a vlažnú vodu pridávame postupne. Cesto zabalíme do fólie a necháme ho chladiť približne hodinu. Do stredu rozvaľkaného cesta uložíme maslo, prikryjeme ho cestom a rozvaľkáme. Cesto opäť vložíme do chladničky na hodinu. Potom ho vyberieme, znova rozvaľkáme a tento postup zopakujeme ešte dvakrát.
3.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, rozkrojíme ho na tri rovnaké pásy a uložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 20 minút.
4.
Upečené pláty cesta necháme vychladnúť, potom ich naplníme krémom a navrstvíme na seba. Vrch posypeme práškovým cukrom a hotový milkfejk vložíme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie krájal.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!