Milkfejk - Mille Feuille
8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Krém:
500
ml
plnotučné mlieko
50
g
kukuričný škrob
140
g
práškový cukor
2
ks
vajce
4
ks
žĺtok
60
g
maslo
2
ks
vanilkový lusk
Lístkové cesto:
500
g
hladká múka
1
štipka
soľ
200
ml
voda
360
g
maslo
Ostatné:
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Z mlieka odlejeme trochu do misky a rozmiešame v ňom škrob. Pridáme vajíčka a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom a dužinou z vanilkového lusku privedieme k varu. Potom z neho trošku odlejeme do vaječnej zmesi. Tú poriadne šľaháme, aby sa vajíčka nezrazili a vaječnú zmes vlejeme do mlieka. Necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme maslo, krém poriadne vymiešame a vložíme stuhnúť do chladničky.
2.
Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ a vlažnú vodu pridávame postupne. Cesto zabalíme do fólie a necháme ho chladiť približne hodinu. Do stredu rozvaľkaného cesta uložíme maslo, prikryjeme ho cestom a rozvaľkáme. Cesto opäť vložíme do chladničky na hodinu. Potom ho vyberieme, znova rozvaľkáme a tento postup zopakujeme ešte dvakrát.
3.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, rozkrojíme ho na tri rovnaké pásy a uložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 20 minút.
4.
Upečené pláty cesta necháme vychladnúť, potom ich naplníme krémom a navrstvíme na seba. Vrch posypeme práškovým cukrom a hotový milkfejk vložíme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie krájal.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.