Pridať recept

Panna cotta s čokoládovou penou

6
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
smotana na šľahanie
100 ml
mlieko
2 KL
prášková želatína
20 g
cukor
3 KL
levanduľa na varenie alebo sirup

Čokoládová pena:

60 g
horká čokoláda
1 KL
maslo
1 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
35 ml
voda
podľa chuti
cukor
trochu
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Želatínu rozpustíme vo dvoch lyžiciach studenej vody a necháme ju 10 minút odstáť. Do hrnca nalejeme mlieko, smotanu, pridáme cukor a levanduľový sirup alebo levanduľu. Zmes zohrejeme pod pod varu (kým nezačne trošku bublať) a pridáme želatínu. Na miernom ohni ju chvíľu varíme, aby sa rozpustila želatína.
 
2.
Horúcu zmes nalejeme do pohárov, necháme ju trochu vychladnúť a potom ju vložíme stuhnúť do chladničky. Až približne po dvoch hodinách začneme pripravovať čokoládovú penu.
3.
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme cukor a žĺtok. Nakoniec vmiešame tuhý sneh. Lyžičkou čokoládovú penu navrstvíme na panna cottu, ozdobíme ju čokoládou a vložíme opäť stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať