Pridať recept

Kokosová panna cotta s jahodovým želé

Kokosová panna cotta s jahodovým želé
Zdroj: dreamstime
5
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Panna cotta:

1 téglik
smotana na šľahanie
300 g
kokosové mlieko
2 PL
cukor
4
želatína

Jahodové želé:

200 g
jahody
2
želatína
2 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Želatínu namočíme na cca 10 minút do studenej vody. Smotanu a kokosové mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor a zmes zohrejeme pod bod varu. Želatínu vyžmýkame, pridáme do hrnca a necháme ju rozpustiť. Zmes nalejeme do pohárov, necháme ju trochu vychladnúť a vložíme ju stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky.
 
2.
Želatínu opäť namočíme do studenej vody. Jahody očistíme, nadrobno nakrájame a ponorným mixérom ich rozmiešame spolu s cukrom na kašu. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v cca 50 ml horúcej vody, ktorú zamiešame do pyré. Hotové jahodové želé nalejeme na panna cottu a dezert opäť vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať