Panna cotta s ovocnou omáčkou
2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Panna cotta:
2
žleatína
150
ml
kokosové mlieko
1/2
téglik
smotana na šľahanie
1
PL
krupicový cukor
Omáčka:
1/2
ks
mango
1
ks
marakuja
1
PL
med
1/2
KL
kardamón
trochu
strúhaný kokos
postup
1.
Želatínu namočíme na cca 10 minút do studenej vody. Medzitým v hrnci zohrejeme kokosové mlieko, smotanu, cukor tesne pod bod varu. Pridáme vyžmýkanú želatínu, na miernom ohni ju rozpustíme a zmes nalejeme do formičiek. Necháme ju trochu vychladnúť a stuhnúť v chladničke.
2.
Na kocky nakrájané mango povaríme s troškou vody domäkka. Pridáme vydlabanú marakuju, med a všetko rozmixujeme. Nakoniec omáčku dochutíme kardamónom, chvíľu ju povaríme a podávame s vychladnutou panna cottou. Posypané kokosovými lupienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.