Pridať recept

Panna cotta s ovocnou omáčkou

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Panna cotta:

2
žleatína
150 ml
kokosové mlieko
1/2 téglik
smotana na šľahanie
1 PL
krupicový cukor

Omáčka:

1/2 ks
mango
1 ks
marakuja
1 PL
med
1/2 KL
kardamón
trochu
strúhaný kokos

postup

1.
Želatínu namočíme na cca 10 minút do studenej vody. Medzitým v hrnci zohrejeme kokosové mlieko, smotanu, cukor tesne pod bod varu. Pridáme vyžmýkanú želatínu, na miernom ohni ju rozpustíme a zmes nalejeme do formičiek. Necháme ju trochu vychladnúť a stuhnúť v chladničke.
 
2.
Na kocky nakrájané mango povaríme s troškou vody domäkka. Pridáme vydlabanú marakuju, med a všetko rozmixujeme. Nakoniec omáčku dochutíme kardamónom, chvíľu ju povaríme a podávame s vychladnutou panna cottou. Posypané kokosovými lupienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať