Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové placky

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 poháre
polohrubá múka
1 pohár
mlieko
6 ks
vaječný bielok
2 poháre
smotana na šľahanie
3 PL
maslo
30 g
droždie
1 PL
cukor
štipiek
soľ
1/2 pohár
olej

postup

1.
Do misky vlejeme pohár teplej vody, dáme do nej droždie, pridáme cukor a 1 pohár múky. Premiešame a necháme vykysnúť v teple (asi 20 minút). Do druhej misky vlejeme smotanu, teplé mlieko, pridáme múku a urobíme redšie cesto. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme tuhý sneh. Maslo rozpustíme, pridáme do cesta spoločne s droždím a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
Na panvici rozpálime olej. Lyžicou naberáme cesto, vylievame ho na panvicu a tvarujeme placky. Pečieme na obidvoch stranách doružova. Placky môžme podávať s džemom alebo marmeládou, so šľahačkou alebo posypané práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...