Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové placky

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 poháre
polohrubá múka
1 pohár
mlieko
6 ks
vaječný bielok
2 poháre
smotana na šľahanie
3 PL
maslo
30 g
droždie
1 PL
cukor
štipiek
soľ
1/2 pohár
olej

postup

1.
Do misky vlejeme pohár teplej vody, dáme do nej droždie, pridáme cukor a 1 pohár múky. Premiešame a necháme vykysnúť v teple (asi 20 minút). Do druhej misky vlejeme smotanu, teplé mlieko, pridáme múku a urobíme redšie cesto. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme tuhý sneh. Maslo rozpustíme, pridáme do cesta spoločne s droždím a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
Na panvici rozpálime olej. Lyžicou naberáme cesto, vylievame ho na panvicu a tvarujeme placky. Pečieme na obidvoch stranách doružova. Placky môžme podávať s džemom alebo marmeládou, so šľahačkou alebo posypané práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...