Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové placky

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 poháre
polohrubá múka
1 pohár
mlieko
6 ks
vaječný bielok
2 poháre
smotana na šľahanie
3 PL
maslo
30 g
droždie
1 PL
cukor
štipiek
soľ
1/2 pohár
olej

postup

1.
Do misky vlejeme pohár teplej vody, dáme do nej droždie, pridáme cukor a 1 pohár múky. Premiešame a necháme vykysnúť v teple (asi 20 minút). Do druhej misky vlejeme smotanu, teplé mlieko, pridáme múku a urobíme redšie cesto. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme tuhý sneh. Maslo rozpustíme, pridáme do cesta spoločne s droždím a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
Na panvici rozpálime olej. Lyžicou naberáme cesto, vylievame ho na panvicu a tvarujeme placky. Pečieme na obidvoch stranách doružova. Placky môžme podávať s džemom alebo marmeládou, so šľahačkou alebo posypané práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...