Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ciabatta - talianska bageta

4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások:

1/2 KL
sušené kvasnice
150 ml
voda
3 PL
vlažné mlieko
1/2 KL
med
150 g
hladká múka

Ostatné:

1/2 KL
sušené kvasnice
250 ml
voda
1/2 KL
olivový olej
350 g
hladká múka
3 KL
soľ

postup

1.
Deň vopred si pripravíme kvások. Do veľkej misy s vlažnou vodou a mliekom vysypeme sušené droždie, necháme ich chvíľu odstáť, potom ich premiešame, pridáme med, múku a vymiešame riedke cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme pri izbovej teplote odstáť 12 hodín.
2.
Do malej misky s vlažnou vodou vysypeme droždie, necháme ho rozpustiť a zmes premiešame. Do kvásku pripraveného deň vopred pridáme olivový olej a rozpustené kvasnice. Všetko spolu premiešame. Pridáme múku, soľ a všetko miešame približne 7 minút. Cesto sa musí začať oddeľovať od stien misy. Cesto musí byť lepkavé.
3.
Misu prikryjeme čistou utierkou a cesto necháme tri hodiny kysnúť. Dva plechy medzitým pomúčime a cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Z prvej časti urobíme rukami bochník dlhý cca 30 cm. Kratšie strany trochu zaoblíme rukami, to isté spravíme s druhou časťou cesta. Ciabatty uložíme na plech a necháme ich prikryté kysnúť cca 20 minút.
4.
Potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme približne 30 minút. Aby boli ciabatty chrumkavé, do rúry pridáme plech s kockami ľadu a po 15 minútach pečenia ho vyberieme. Ciabatty budú potom pekne chrumkavé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...