Pridať recept

Jahodový lekvár s mätou a vanilkou

ingrediencie

2 kg
jahody
500 g
kryštálový cukor
1 hrsť
čerstvá mäta
4 ks
vanilkový lusk
50 ml
whiskey

postup

1.

Jahody umyjeme, očistíme a nasypeme do väčšieho hrnca. Zasypeme ich kryštálovým cukrom, dužinou z vanilkových luskov a necháme aspoň dve hodiny odstáť. Môžeme ich nechať odstáť celú noc, aspoň pustia viac šťavy.

 
2.

K jahodám pridáme umytú mätu a zmes privedieme k varu. Pridáme whiskey a na miernom ohni varíme približne dve hodiny.

3.

Potom lekvár naložíme do pohárov, uzavrieme ich, prevrátime hore dnom a zakryjeme utierkou.

4.

TIP: Keďže vanilkové lusky sú dosť drahé prázdne lusky použijeme na výrobu domáceho vanilkového cukru. Lusky rozmixujeme na malé kúsky spolu s 500 g cukru a necháme aspoň týždeň odstáť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.