Pridať recept

Torta Schwarzwald

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

75 g
rozpustené maslo
270 g
hladká múka
7 PL
kakao
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
1,5 KL
jedlá sóda
300 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
300 g
cmar alebo kyslá smotana
110 ml
horúca voda

Omáčka:

1 konzerva
višňový kompót
1 PL
citrónová šťava
2 KL
kukuričný škrob
50 ml
čerešňovica

Krém:

750 g
Mascarpone
6 PL
práškový cukor
300 ml
smotan na šľahanie

Na ozdobu:

200 g
horká čokoláda
trochu
višne

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a okrúhlu formu na tortu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Vo vyššej nádobe zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme cmar alebo kyslú smotanu, vajíčka, vychladnuté rozpustené maslo, horúcu vodu a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme ho na tri rovnaké časti a postupne upečieme vo vyhriatej rúre. Jeden plát pečieme približne 25 minút.
 
2.
Višňový kompót zlejeme a višne odložíme nabok. Šťavu uvaríme so škrobovou múčkou a citrónovou šťavou. V miske zmiešame mascarpone s práškovým cukrom a nakoniec do krému vmiešame vyšľahanú smotanu.
3.
Upečené korpusy necháme vychladnúť, potom ich polejeme višňovou omáčkou a čerešňovicou. Prvý korpus natrieme trochou krému, posypeme višňami, prikryjeme druhým korpusom a postup opakujeme. Vrchný korpus priložíme a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme višňami, čokoládovými hoblinkami a tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať