Pridať recept

Slivkové gule od babky

50
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiak
1 ks
vajce
270 g
polohrubá múka
1 kg
maslo
1 štipka
soľ
7 ks
slivka
1 hrnček
strúhanka
2 PL
práškový cukor
trochu
maslo

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame do misy. Uprostred zemiakov urobíme jamku, nasypeme do nej múku zmiešanú so soľou, vajíčko a maslo. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, ak bude príliš lepkavé, pridáme trošku múky.
 
2.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm. Pokrájame ho na rovnaké štvorce, do každého vložíme polovicu slivky a rohy cesta vždy spojíme. Rukami vytvarujeme guľky a uvaríme ich vo vriacej slanej vode.
3.
Medzitým v panvici nasucho opražíme strúhanku s cukrom. Uvarené gule obalíme v strúhanke a ihneď podávame s rozpusteným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať