Slivkové gule od babky
50
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiak
1
ks
vajce
270
g
polohrubá múka
1
kg
maslo
1
štipka
soľ
7
ks
slivka
1
hrnček
strúhanka
2
PL
práškový cukor
trochu
maslo
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame do misy. Uprostred zemiakov urobíme jamku, nasypeme do nej múku zmiešanú so soľou, vajíčko a maslo. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, ak bude príliš lepkavé, pridáme trošku múky.
2.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm. Pokrájame ho na rovnaké štvorce, do každého vložíme polovicu slivky a rohy cesta vždy spojíme. Rukami vytvarujeme guľky a uvaríme ich vo vriacej slanej vode.
3.
Medzitým v panvici nasucho opražíme strúhanku s cukrom. Uvarené gule obalíme v strúhanke a ihneď podávame s rozpusteným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.