Pridať recept

Buchty na pare plnené lesným ovocím

5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások:

1/2 ks
čerstvé droždie
1 KL
hnedý cukor
100 ml
vlažné mlieko

Cesto:

350 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
4 PL
cukor
1 ks
vajce
50 ml
mlieko
50 g
maslo
250 g
tvaroh
2 balíčky
vanilkový cukor
1 PL
citrónová kôra

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie. Kvások necháme približne 5 minút odstáť, pridáme cukor a necháme ho ďalších 20 minút pracovať.
 
2.
Do väčšej misy nasypeme múku, soľ, cukor a vajíčko rozšľahané v mlieku. Zmes trochu premiešame, pridáme kvások, rozpustené maslo a miesime. Miesime približne 20 minút, keď je cesto stále riedke, pridáme ešte trochu múky.
3.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho na hrúbku cca 1 cm a nakrájame na štvorce s priemerom cca 5 cm. Lesné ovocie zmiešame s citrónovou kôrou a cukrom. Ovocím naplníme štvorce, okraje spojíme a vytvarujeme buchty.
4.
Buchty uložíme na pomúčenú utierku alebo plech a necháme ich chvíľu prikryté nakysnúť. Na hrniec s vriacou vodou položíme kovové sito, potrieme ho maslom a poukladáme naň buchty. Nesmú byť úplne pri sebe, lebo by sa počas parenia zlepili. Hrniec prikryjeme druhým hrncom a paríme približne 20 minút.
5.
Buchty vyberieme na tanier, posypeme tvarohom s vanilkovým cukrom a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...