Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová cesnaková polievka na zimné večery

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
cesnak
2 ks
cibuľa
trochu
čerstvý tymián
1 liter
kurací vývar
2 ks
zemiak
2 PL
maslo
100 ml
smotana
70 g
parmezán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
chlebové krutóny

postup

1.
Kurací vývar si ohrejeme, aby sme počas varenia nespomalili celý proces.
2.
Šalotku a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpustíme maslom a orestujeme na ňom lístky tymiánu. Pridáme cibuľu, cesnak, neskôr na kocky nakrájaný zemiaky. Celú zmes dochutíme soľou a korením.
3.
Všetko zalejeme horúcim kuracím vývarom a varíme, dokým zemiaky a cesnak nebudú úplne mäkké. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a necháme ju jemne prevrieť. Dochutíme ju soľou a korením.
4.
Hotovú polievku podávame s chlebovými krutónmi, prípadne ozdobenú nasucho opraženými cesnakovými lupienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.