Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová cesnaková polievka na zimné večery

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
cesnak
2 ks
cibuľa
trochu
čerstvý tymián
1 liter
kurací vývar
2 ks
zemiak
2 PL
maslo
100 ml
smotana
70 g
parmezán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
chlebové krutóny

postup

1.
Kurací vývar si ohrejeme, aby sme počas varenia nespomalili celý proces.
2.
Šalotku a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozpustíme maslom a orestujeme na ňom lístky tymiánu. Pridáme cibuľu, cesnak, neskôr na kocky nakrájaný zemiaky. Celú zmes dochutíme soľou a korením.
3.
Všetko zalejeme horúcim kuracím vývarom a varíme, dokým zemiaky a cesnak nebudú úplne mäkké. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a necháme ju jemne prevrieť. Dochutíme ju soľou a korením.
4.
Hotovú polievku podávame s chlebovými krutónmi, prípadne ozdobenú nasucho opraženými cesnakovými lupienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.