Pridať recept

Čučoriedkový lekvár

ingrediencie

podľa chuti
čučoriedka
0,6 litrov
voda
0,6 kg
cukor

postup

1.

Z čučoriedok odstránime všetky prímesi, odvážime ich a rozdrvíme v hrnci, takže ich nemusíme podlievať vodou.

 
2.

Zahusťujeme ich odparením 0,6 l vody z 1 kg čučoriedok. Zahustené čučoriedky nelisujeme, lebo semienka ani šupky v hotovom výrobku veľmi necítiť. Pridávame k nim 0,6 kg cukru na 1 kg čučoriedok.

3.

Plníme ho za tepla do vopred vyhriatych fliaš a pod. Teplý lekvár necháme odkrytý vychladnúť, lebo pri chladnutí sa ešte čiastočne odparuje voda. Vychladnutý lekvár uzavrieme obviazaním fóliou, viečkom a pod. Ukladáme ich najlepšie v suchých, studených, dobre vetraných miestnostiach.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.