Čučoriedkový lekvár
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
čučoriedka
0,6
litrov
voda
0,6
kg
cukor
postup
1.
Z čučoriedok odstránime všetky prímesi, odvážime ich a rozdrvíme v hrnci, takže ich nemusíme podlievať vodou.
2.
Zahusťujeme ich odparením 0,6 l vody z 1 kg čučoriedok. Zahustené čučoriedky nelisujeme, lebo semienka ani šupky v hotovom výrobku veľmi necítiť. Pridávame k nim 0,6 kg cukru na 1 kg čučoriedok.
3.
Plníme ho za tepla do vopred vyhriatych fliaš a pod. Teplý lekvár necháme odkrytý vychladnúť, lebo pri chladnutí sa ešte čiastočne odparuje voda. Vychladnutý lekvár uzavrieme obviazaním fóliou, viečkom a pod. Ukladáme ich najlepšie v suchých, studených, dobre vetraných miestnostiach.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.