Pridať recept

Ríbezľový lekvár

ingrediencie

podľa chuti
ríbezle
0,8 kg
cukor

postup

1.

Ríbezle umyjeme, obtrháme ich zo strapcov, aby sme vylúčili trávnatú príchuť po strapcoch.

 
2.

Ríbezle varíme podliate trochou vody do zmäknutia a potom ich vylisujeme. Pridáme 0,8 kg cukru na 1 kg pretlaku.

3.

Plníme ich za tepla do vopred vyhriatych fliaš a pod. Teplý lekvár necháme odkrytý vychladnúť, lebo pri chladnutí sa ešte čiastočne odparuje voda. 

4.

Vychladnutý lekvár uzavrieme obviazaním fóliou, viečkom a pod. Ukladáme ich najlepšie v suchých, studených, dobre vetraných miestnostiach.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.7.2018 11:37 | |
+0 -6
A to stačí len rozvariť, nasypat cukor a naliať do pohárov? To je čo za nezmyselný recept?
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.