Egrešový rôsol
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
egreš
1/5
liter
voda
0,6
kg
cukor
postup
1.
Používame zdravé a iba polozrelé plody. Pri varení v kastróle pridáme na 1 kg ovocia 0,1 až 0,2 l vody. Varíme ich do úplného zmäknutia, asi 5 min.
2.
Šťavu precedíme a na zvyšné ovocie nalejeme opäť 0,1 až 0,2 l vody a znovu varíme 3 min.
3.
Zmes znovu precedíme a získanú šťavu zmiešame s prvým podielom šťavy. Na 1 l šťavy pridáme 0,6 kg cukru.
4.
Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min. pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.