Pridať recept

Egrešový rôsol

ingrediencie

1 kg
egreš
1/5 liter
voda
0,6 kg
cukor

postup

1.

Používame zdravé a iba polozrelé plody. Pri varení v kastróle pridáme na 1 kg ovocia 0,1 až 0,2 l vody. Varíme ich do úplného zmäknutia, asi 5 min.

 
2.

Šťavu precedíme a na zvyšné ovocie nalejeme opäť 0,1 až 0,2 l vody a znovu varíme 3 min.

3.

Zmes znovu precedíme a získanú šťavu zmiešame s prvým podielom šťavy. Na 1 l šťavy pridáme 0,6 kg cukru.

4.

Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min. pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Egreše
Každý, kto má málo železa, by ich mal jesť na kilá! A viete, prečo práve muži? Odpoveď vás prekvapí
Ovocie nabité vlákninou a vitamínmi! Sú chutné a navyše majú pozitívne účinky pre naše zdravie. Muži by ich...
Zdroj vlákniny na celý rok: EGREŠE podporujú hojenie rán, chráni pred vredmi a znižujú riziko srdcových
Zdroj vlákniny na celý rok: EGREŠE pomáhajú bojovať s častými zdravotnými problémami. Pri výbere sledujte túto jednú vec!
Egreše sa kedysi na Slovensku pestovali takmer v každej záhrade. Naše prababičky obdivovali ich všestrannosť,...
Egreše
VIDEO: Egreše pomôžu s vráskami i depresiou
Malé sladké bobule sú oveľa viac než len občasný letný snack.