Pridať recept

Hroznový rôsol

ingrediencie

1 kg
hrozno
1/2 kg
cukor

postup

1.

Na prípravu použijeme neprezreté, svetlé bobule hrozna. Bobule potom varíme v kastróle v polovičnom množstve vody asi 10 min.

 
2.

K získanej šťave pridáme 1/2 kg cukru na 1 l šťavy.

3.

Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min. pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
4 recepty z hrozna, ktoré vás prekvapia
Nezvyčajné recepty z hrozna: Takto hrozno ešte nepoznáte!
Hrozno konzumujeme prevažne len tak – čerstvé priamo zo strapcov alebo ho pridáme do ovocného šalátu...
Patrí hrozno do chladničky?
Patrí hrozno do chladničky? Urobte túto vec a vydrží až 12 mesiacov!
A kam dávate hrozno vy? Patrí vôbec do chladničky?