Citróny v cukre
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
citrón
1
kg
cukor
postup
1.
Vyberáme pekné, šťavnaté citróny, ktoré umyjeme vodou, opláchneme a vysušíme. Potom ich nožom nakrájame na plátky s hrúbkou 5 mm. Ak sú krúžky veľké, môžeme citróny rozkrojiť na polovicu.
2.
Zrnká vyberieme, citrónové rezy ukladáme do suchých čistých fliaš a každú vrstvu zasypeme cukrom. Na 1 kg citrónov dáme 1 kg cukru.
3.
Plné fľaše necháme 1 týždeň odstáť pri izbovej teplote. Aby sa cukor lepšie rozpustil, niekoľkokrát denne fľaše obraciame.
4.
Po rozpustení cukru sa objem obsahu vo fľaši zmenší asi o 1/3, preto do fľiaš dopĺňame citrónmi a cukom, potom ich uzatvárame tesne kovovým vrchnákom a uskladňujeme v chladnom prostredí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.