Pridať recept

Višne v cukre

ingrediencie

1 kg
višne
1,5 kg
kryštálový cukor

postup

1.

Úplne zrelé višne umyjeme, scedíme ich, očistíme ich od nečistôt a kôstok, vkladáme ich do čistých suchých fliaš a každý rad zasypeme kryštálovým cukrom. Na 1 kg plodov pridávame 1,5 kg cukru.

 
2.

Pri rozpúšťaní cukru sa objem celého obsahu fľaše zmenší, preto po týždni fľaše dopĺňame višňami a cukrom, zakrývame celofánovým papierom a uskladňujeme na vlhkom studenom mieste.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Višňové dobroty
Chutné višňové dobroty: Lahodné koláče, džemy aj domáci likér
Máte radi višne? Čo všetko sa dá z nich pripraviť?
Višňový koláč s čokoládou a rumom: Letná pochúťka v podrobnom recepte
Kyselkavé višne v spojení s čokoládou sú skrátka fantastické.