Pridať recept

Černice v cukre

ingrediencie

1 kg
černice
1,5 kg
cukor

postup

1.

Vyberáme len dobre zrelé, nepoškodené a čisté černice, umzjeme ich, ukladáme do čistých suchých fliaš. Každý rad zasypeme cukrom, na 1 kg plodov použijeme 1,5 - 2 kg cukru.

 
2.

Po určitom čase, keď sa cukor rozpustí, sa nádoba dopĺňa černicami a cukrom, tesne sa uzatvára a uskladňuje sa na chladnom mieste.

3.

Plody podávame ako dezert, ak ich podávame ako sirup, riedime ich minerálkou alebo vodou a podávame ako nápoj.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
černice
Černice
Černica - sú malé plody popínavého ostnatého kra - ostružiny černicovej, s krásnou arómou. Sú zoskupené...
Takto udržíte letné bobuľové ovocie dlho čerstvé
Čerstvé viac ako týždeň! Zázračný kúpeľ na letné bobuľové ovocie vám ušetrí peniaze a zaručí čerstvosť
Bobule sú teraz v sezóne! Sú sladké a šťavnaté. Bohužiaľ, doma sa rýchlo kazia. Existuje však jednoduchý...