Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónové a pomarančové kôry v cukre

ingrediencie

1 kg
citrónová kôra
2 kg
kryštálový cukor

postup

1.
Citróny alebo pomaranče sa umývajú čistou kefkou a oplachujú sa množstvom čerstvej studenej vody. Kôrky sa olúpajú a nakrájanú s na 4 až 5 mm široké a 20 mm dlhé pásiky.
2.
Pásiky sa miešajú s dvakrát väčším objemom kryštálového cukru a sypú sa tesne do malých fliaš. Po niekoľkých dňoch sa fľaše dopĺňajú čerstvými kôrkami, na vrch sa dáva hrubá vrstva cukru a tesne sa uzatvárajú.
3.
Takto uschované citrónové alebo pomarančové kôrky sa používajú na prípravu cukroviniek, na aromatizovanie kompótov, likérov a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.