Ríbezľový mušt
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
ríbezle
podľa chuti
voda
podľa chuti
cukor
postup
1.
Môžeme ho pripravovať zo všetkých druhov ríbezlí. Najobľúbenejší je sýtofarebný mušt z červených ríbezlí s prídavkom šťavy z čiernych ríbezlí.
2.
Pred lisovaním treba bobule ríbezlí riadne rozdrviť. Parenie alebo povarenie plodov pred lisovaním podporuje uvoľňovanie farebných a chuťových látok.
3.
Šťavu, získanú z ríbezlí lisovaním alebo parením, musíme riediť vodou a upraviť cukrom, lebo obsahuje 2 až 3% kyselín. Plníme do fliaš a sterilizujeme.
4.
Mušt môžeme ihneď podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.