Pridať recept

Ríbezľový mušt

ingrediencie

podľa chuti
ríbezle
podľa chuti
voda
podľa chuti
cukor

postup

1.

Môžeme ho pripravovať zo všetkých druhov ríbezlí. Najobľúbenejší je sýtofarebný mušt z červených ríbezlí s prídavkom šťavy z čiernych ríbezlí.

 
2.

Pred lisovaním treba bobule ríbezlí riadne rozdrviť. Parenie alebo povarenie plodov pred lisovaním podporuje uvoľňovanie farebných a chuťových látok.

3.

Šťavu, získanú z ríbezlí lisovaním alebo parením, musíme riediť vodou a upraviť cukrom, lebo obsahuje 2 až 3% kyselín. Plníme do fliaš a sterilizujeme.

4.

Mušt môžeme ihneď podávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať